Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Καληνύχτα, λέμε!

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Όταν έγινα μαμά με είχαν τρομοκρατήσει με το θέμα του ύπνου. Ούτε ξέρω πόσες φορές άκουσα την ατάκα «κοιμήσου τώρα που μπορείς». Τελικά στάθηκα πάρα πολύ τυχερή με τον Πέτρο. Προφανώς κάτι πήρε από τα δικά μου γονίδια και αγαπάει τον ύπνο όπως και εγώ. Φυσικά υπάρχουν και εκείνες οι φορές που ξαπλώνουμε κι εκείνος θα σηκωθεί ξανά και ξανά, εφευρίσκοντας κάθε φορά και μια νέα δικαιολογία. Όταν πριν λίγο καιρό έπεσε στα χέρια μου το Καληνύχτα, λέμε! θυμήθηκα αυτές τις —ευτυχώς λίγες— άγρυπνες νύχτες.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΛΕΜΕ

Ο Αρκούδος δεν μπορεί να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά από την νύστα. Ανυπομονεί να πάει για ύπνο. Ο φίλος του ο Πάπιος όμως δεν νυστάζει καθόλου. Επισκέπτεται τον αγαπημένο του γείτονα και κάθε φορά έχει και μια καινούρια ιδέα για να περάσουν το βράδυ τους. Προτείνει να παίξουν χαρτιά, να διαβάσουν, να φτιάξουν κουλουράκια. Ο Αρκούδος κάνει τα πάντα για να τον ξεφορτωθεί και να ξεκουραστεί. Θα τα καταφέρει τελικά; Ποιος θα πείσει ποιον; Και ποιος θα μείνει ξάγρυπνος;

Μια ιστορία του Jory John γεμάτη χιούμορ, με έξυπνους διαλόγους που σίγουρα θα σας κάνουν να γελάσετε πολύ. Διαβάζοντας την ιστορία θα ταυτιστείτε με τον Αρκούδο και τα μικρά σας με τον φίλο του τον Πάπιο. To λιτό κείμενο συμπληρώνει η εκπληκτική εικονογράφηση του αγαπημένου μας Benji Davies, που παίζει πολύ ωραία με το φως και το σκοτάδι κι έχει γεμίσει τις σελίδες με εικόνες γεμάτες χρώμα και ζωντάνια. Την απόδοση στα ελληνικά έχει κάνει ο Φίλιππος Μανδηλαράς.

Γελάσαμε πολύ διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Πολλές φορές το διαβάζαμε και οι τρεις μαζί κι εγώ ήμουν ο Πάπιος ενώ ο μπαμπάς είχε αναλάβει το ρόλο του Αρκούδου. Φυσικά το βιβλίο δεν δίνει κάποια μαγική συνταγή. Αλλά μας βοηθάει να μπούμε στη θέση των παιδιών και τα παιδιά να καταλάβουν γιατί δεν έχετε όρεξη να χορέψετε ή να παίξετε επιτραπέζιο όταν η ώρα έχει περάσει.

Συγγραφέας και εικονογράφος έχουν βραβευτεί κατ’ επανάληψη. Για αυτό το βιβλίο απέσπασαν τον έπαινο E.B. White Read-Aloud στην κατηγορία εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου από την Ένωση Βιβλιοπωλών στης ΗΠΑ το 2015. Εμείς το αγαπήσαμε και σας το συστήνουμε.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς Tagged: Benji Davies, Αγγελική Μποζίκη, Φίλιππος Μανδηλαράς, βιβλίο, λογοτεχνία για παιδιά, Jory John

from dimart http://ift.tt/2pIdZhX
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου