Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Η Βιολέτα και ο Ιππότης

ΒΙΟΛΕΤΑ_ΙΠΠΟΤΗΣ

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Το εξώφυλλο αυτού του βιβλίου σε μαγεύει με την πρώτη ματιά. Μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής ή σαν τελευταία σκηνή από ταινία. Και από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνεις ότι είναι ένα παραμύθι για την αγάπη. Και κάτι τέτοια παραμύθια τα αγαπάμε μικροί και μεγάλοι.

Η ιστορία μάς μεταφέρει σε ένα τόπο μακρινό, έξω από το χρόνο, όπου μεγάλωνε ένα κοριτσάκι προορισμένο να ζήσει τρεις ζωές. Οι δύο πρώτες ζωές της Βιολέτας πέρασαν σαν νεράκι. Μεγάλωσε, ομόρφυνε, παντρεύτηκε… Στην τρίτη ζωή της όμως, η Βιολέτα γεννήθηκε τυφλή, που ήταν χάρισμα σπουδαίο στον τόπο που μεγάλωνε. Οι κάτοικοι την αγκάλιασαν και τις έδιναν να αγγίζει τα φύλλα των δέντρων, να δοκιμάζει φρούτα και λαχανικά. Της τραγουδούσαν και την άφηναν να αγγίζει τα πρόσωπα τους για να τους μάθει. Μεγαλώνοντας η Βιολέτα έγινε καταπληκτική μαγείρισσα και πάντρευε τα υλικά με τρόπο μοναδικό. Κάτι έλειπε όμως και το κορίτσι δεν ήταν ευτυχισμένο. Μέχρι που μια μέρα έφτασε στον τόπο της ένα ταξιδιώτης που δεν κράταγε σπαθί αλλά κουτάλες και σπάτουλες καθώς ήταν ζαχαροπλάστης ξακουστός. Με την Άνοιξη να έχει μπει για τα καλά, έγινε η πρώτη συνάντηση του Ράκμαν και της Βιολέτας. Και τότε ήρθε το θαύμα του έρωτα να χαρίσει τα δώρα του στους δύο ήρωες που έζησαν και μπορεί να ζουν ακόμα ερωτευμένοι και μαζί.

Η Αργυρώ Πιπίνη μάς χάρισε ένα τρυφερό παραμύθι για την αγάπη. Και μας θύμισε ότι ο έρωτας μπορεί να είναι ένα θαύμα και να φέρει δώρα πολλά σε αυτούς που τον βιώνουν, γιατρεύοντας το σώμα και την ψυχή τους. Γιατί ο έρωτας έχει την δύναμη να μας μεταμορφώνει. Και τα όμορφα λόγια της Αργυρούς έντυσε με τις μοναδικές της εικόνες η Έφη Λαδά. Επέλεξε παλ χρώματα και κάθε σελίδα είναι ένας μικρός πίνακας ζωγραφικής. Με έμφαση στην λεπτομέρεια, έδωσε ζωή στα πρόσωπα των ηρώων και οι μυρωδιές λες και ξεπηδούν από τις σελίδες του βιβλίου.

Ένα υπέροχο παραμύθι για την δύναμη της αγάπης που μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε για αυτό το θαύμα με τα παιδιά μας. Ο Πέτρος, αφού είπε ότι η Βιολέτα είναι πολύ όμορφη και έχει υπέροχα μάτια, με ρώτησε αν και ο μπαμπάς έκανε μεγάλο ταξίδι για να με βρει. Και μετά ρώτησε πώς συναντιούνται και αγαπιούνται οι άνθρωποι. Και μιλήσαμε για την ευλογία του να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

Ένα μικρό αριστούργημα από δύο πολύ ταλαντούχες δημιουργούς. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και απευθύνεται σε παιδιά από πέντε ετών.

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς Tagged: Έφη Λαδά, Αργυρώ Πιπίνη, Αγγελική Μποζίκη, βιβλίο, λογοτεχνία για παιδιά

from dimart http://ift.tt/2pL6GE7
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου