Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Μια φιγούρα αέρινη

Αυτό δεν είναι τραγούδι #891
Dj της ημέρας, η Παρασκευή Χατζηνικόλα

Μια φιγούρα λεπτή, αεικίνητη, σχεδόν αέρινη. Κι όμως τόσο δυναμική και δυνατή, τόσο ισχυρή και συνάμα τρυφερή, ευαίσθητη, σχεδόν εύθραυστη… μια φιγούρα τόσο πολύχρωμη από ιδιότητες και στοιχεία μοναδικά.

Έμοιαζε να μην πονάει. Άντεχε σε όλα τα χτυπήματα. Δε λύγιζε στις δυσκολίες. Μόνο στεκόταν εκεί σαν βράχος για όλους. Ίσως σε κάποιες στιγμές μοναχικές να εκδήλωνε μια πιο ανθρώπινη πλευρά. Κανείς όμως δεν τη γνώριζε. Φάνταζε σα μια μορφή βγαλμένη από έναν κόσμο αλλιώτικο από το δικό του. Λες και από αυτόν τον κόσμο είχαν χαριστεί απλόχερα σε εκείνη τη φιγούρα όλες οι υπεράνθρωπες δυνάμεις. Όλα τα κατάφερνε και όλα τα έκανε να μοιάζουν εφικτά στα μάτια του μικρού παιδιού.

Αλλά εκείνο φοβόταν. Για έναν παράξενο και ανεξήγητο λόγο φοβόταν όλη εκείνη τη δύναμη. Δεν ήξερε πώς να την ερμηνεύσει, πώς να τη χειριστεί. Κι αν την κληρονομούσε; Αν όλα εκείνα τα υπερφυσικά –όπως τα έβλεπε– στοιχεία περνούσαν και στο δικό του αίμα; Ήθελε; Δεν ήθελε; Δεν ήξερε. Αρνιόταν να παραλάβει το βαρύ φορτίο αυτής της μορφής. Δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα του άθραυστου, γιατί έμοιαζε στην ψυχή του σαν κάτι πέρα από τα ανθρώπινα. Νόμιζε πως θα έμενε γυμνό από αισθήματα και θα ζούσε στη σκιά της ίδιας του της δύναμης.

Κι όμως… δε χρειάστηκε ποτέ να αντιμετωπίσει αυτό το φόβο. Γιατί μια νύχτα βροχερή, όσο η βροχή καθάριζε τη γη, πήρε τις δυνάμεις της γυναίκας. Λες και ήθελαν, η νύχτα και η βροχή μαζί, να της χαρίσουν επιτέλους την ενανθρώπιση. Κι από εκείνο το μαγικό βράδυ, η γυναίκα έκλαψε, πόνεσε, λύγισε και αφέθηκε στην ανθρώπινη πλευρά της. Τόσο που έκανε το παιδί να την αγκαλιάσει για πρώτη φορά τόσο σφιχτά, που αποδέχτηκε περήφανο αυτό που χρόνια αρνήθηκε.

* * *

1008383_view-04_04

Εικόνα εξωφύλλου: John Francis Murphy (1853-1921)

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com. 

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Μουσική, Παρασκευή Χατζηνικόλα, Σταύρος Ξαρχάκος, John Francis Murphy

from dimart http://ift.tt/2h0Cpka
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου