Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΚΡΡΡΡ! — Μια ιστορία για τη φιλία

101392l

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Αυτό το βιβλίο είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα του Πέτρου και το διάλεξε και για τα γενέθλια του Σπύρου, που είναι ο καλύτερος του φίλος στον παιδικό. Ίσως γιατί πρόκειται για μια ιστορία για τη φιλία. Ή γιατί λάτρεψε τον ήρωα της ιστορίας.

Ο αρκούδος Φρεντ είναι πρωταθλητής. Μέρα νύχτα προπονείται για να είναι πάντα πρώτος σε όλα τα αγωνίσματα και να είναι ο πιο καλός αρκούδος στο δάσος. Δεν έχει φίλους, αλλά δεν τον πειράζει, γιατί έχει τα μετάλλιά του και αυτά τα θεωρεί πιο σημαντικά από οτιδήποτε. Όμως στον φετινό διαγωνισμό τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα. Στο δάσος έχει έρθει και ο Μπόρις που είναι ψηλός και δυνατός. Μια νύχτα ο Μπόρις μπαίνει στην σπηλιά του Φρεντ και κάτι παίρνει. Το πρωί ο Φρεντ ξυπνάει και έχει χάσει το Γκρρρρ του. Είναι η μέρα του διαγωνισμού και είναι απελπισμένος. Ο Ευγένιος, η κουκουβάγια προσφέρεται να βοηθήσει. Ψάχνουν παντού αλλά τίποτα. Ο διαγωνισμός ξεκινά και η μάχη είναι μεγάλη. Όλα θα κριθούν στο αγώνισμα του βρυχηθμού. Θα τα καταφέρει ο Φρεντ;

Μια τρυφερή και αστεία ιστορία για την φιλία από τον Rob Biddulph (μετάφραση: Στέλιος Ρουμελιώτης, εκδόσεις Παπαδόπουλος), που σίγουρα θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες. Μια απλά δοσμένη ιστορία που όμως μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε το τι είναι σημαντικό. Τα παιδιά, που σε αυτή την ηλικία θέλουν να είναι πρώτα, βλέπουν μέσα από την περιπέτεια του Φρεντ ότι η πρωτιά δεν το πιο σημαντικό. Μαγεύονται από την δύναμη της φιλίας και το πώς βοηθούν τον Φρεντ οι φίλοι του, παρά το γεγονός ότι εκείνος δεν τους έδειχνε την εκτίμηση του. Η εικονογράφηση είναι εξαιρετική και θυμίζει κόμικ σε μια πιο απλή μορφή.

Ο Πέτρος ξετρελάθηκε με τον Φρεντ. Το διαβάζαμε και μετά κάναμε αναπαράσταση. Εγώ γινόμουν συνήθως ο Μπόρις και ο μπαμπάς έκανε το κοινό. Αλλά το λάτρεψε και ο φίλος του ο Σπύρος, πράγμα που μου ανακοίνωσε φουσκώνοντας από περηφάνια όταν ήρθε από το σχολείο. Το Γκρρρρ είναι ακόμα στο ράφι με τα βιβλία που διαβάζουμε πιο συχνά από άλλα και, καθώς φαίνεται, θα μείνει εκεί για πολύ καιρό ακόμα.

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

like-us-on-fb

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο


Στο:Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς Tagged: Αγγελική Μποζίκη, Στέλιος Ρουμελιώτης, λογοτεχνία για παιδιά, Rob Biddulph

from dimart http://ift.tt/2dqql9k
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου