Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

I don’t want to say goodbye for the summer

Αυτό δεν είναι τραγούδι #760
Dj της ημέρας, η Σεβαστή Λιοναράκη-Χρηστίδου

Καλοκαίρι 1961. Ξενοδοχείο «Βίλα  Ζαρίφη» στα Θεραπειά, προάστιο στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου. Κάθε βράδυ καθηλωμένη στην ίδια καρέκλα του υπέροχου κήπου όπου παίζει κυρίως ξένα τραγούδια της εποχής η ορχήστρα. Λάμπουν τα μάτια του τραγουδιστή, τα μαλλιά του, η μέση του καθώς λικνίζεται τραγουδώντας. Λάμπει ο νεαρός τραγουδιστής,   λάμπει το φεγγάρι, λάμπει ο Βόσπορος από πίσω. Λάμπουν και τα εννιά ολόκληρά μου χρόνια. Και πιο πολύ λάμπει το τραγούδι:  “Sealed  with a Kiss”. I don’t want to say goodbye for the summer, μουρμουράω μαζί με τον τραγουδιστή. Κάποιος μου μεταφράζει τον στίχο. Αυτό είναι. Από τότε μισώ τους αποχαιρετισμούς, ανεξαρτήτως εποχής. 

Το αυθεντικό τραγούδι των The Four Voices που συνέθεσαν το 1960 θα γίνει το 1962 μεγάλο hit του  Brian Hyland. Ο  Cliff Richard  που τραγούδησε την πιο ζωηρή εκδοχή του θα το κάνει αθάνατο. Είμαι σίγουρη. Ακόμα θα το τραγουδάνε τα νερά του Βοσπόρου εκεί μπροστά στη «Βίλα Ζαρίφη».

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Brian Hyland, Cliff Richard, Σεβαστή Λιοναράκη-Χρηστίδου, The Four Voices

from dimart http://ift.tt/2arRes4
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου