Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Οχ χταπόδι λάθος πόδι!

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Σήμερα θα σας συστήσω τον καινούριο αγαπημένο ήρωα του Πέτρου. Δεν είναι άλλος από το Γιάννο το χταπόδι. Ναι, καλά διαβάσατε. Ένα χταπόδι. Είναι ο πρωταγωνιστής της καινούργιας ιστορίας που σκάρωσε ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και εικονογράφησε ο Πέτρος Μπουλούμπασης.

ImageHandler

Το χταπόδι ο Γιάννος

όπως όλα τα χταπόδια,

έχει ένα, δύο, τρία, τέσσερα

πέντε, έξι, εφτά… οχτώ πόδια!

Κάποιες φορές όμως…

τυχαίνει το χταπόδι ο Γιάννος και στραβοξυπνάει.

Μπερδεύει τα οχτώ πόδια του

και το ένα στη δουλειά του άλλου πάει!

Ο Γιάννος έχει οχτώ πόδια όπως όλα τα χταπόδια και το καθένα κάνει μια διαφορετική δουλειά. Το πρώτο είναι γιατρός, το δεύτερο σεφ ξακουστός, το τρίτο πυροσβέστης, το τέταρτο οικοδόμος, το πέμπτο ζαχαροπλάστης, το έκτο φωτογράφος, το έβδομο κηπουρός και το όγδοο κουρέας. Κάποιες φορές όμως ο Γιάννος συμβαίνει να στραβοξυπνήσει και τότε τα μπερδεύει τα οχτώ του πόδια και το ένα πάει στην δουλειά του άλλου. Το αποτέλεσμα είναι διάφορα ξεκαρδιστικά περιστατικά και μπερδέματα και όλοι αναφωνούν: «Οχ χταπόδι λάθος πόδι!»

Μια πολύ αστεία ιστορία που διακρίνεται από πολύ χιούμορ και ευρηματικότητα. Χρησιμοποιώντας στίχους και ομοιοκαταληξίες, μας περιγράφει τα παθήματα του Γιάννου. Ο ίδιος ο συγγραφέας σημειώνει ότι ο Γιάννος το χταπόδι, θυμίζει τις μαμάδες που τρέχουν όλη μέρα να προλάβουν ένα σωρό δουλειές κι έχουν και το άγχος για το αν τις έκαναν σωστά. Ο Γιάννος το χταπόδι μάς θυμίζει ότι όλοι μας έχουμε μέρες που ξυπνάμε στραβά και όλα πάνε ανάποδα και αντίθετα με ό,τι έχουμε σχεδιάσει. Όμως, οι φίλοι του Γιάννου τον αγαπούν και ξέρουν πως είναι απλά μια κακή μέρα. Επομένως ένα λάθος μπορεί να διορθωθεί αν αντιμετωπίζουμε αυτά που μας συμβαίνουν με χιούμορ και αγάπη.

Ο Πέτρος Μπουλούμπασης έχει δημιουργήσει έναν ήρωα που εμείς έχουμε αγαπήσει πολύ. Η εικονογράφηση έχει χρώμα αλλά και μια αφαιρετική ματιά, και τα σχέδια μας λένε τη δική τους ιστορία και είναι πολύ πρωτότυπα χωρίς να προσπαθούν να εντυπωσιάσουν. Ο Πέτρος ήδη προσπαθεί να μιμηθεί τα σκίτσα και να ζωγραφίσει το δικό του χταπόδι.

Σίγουρα αυτό το βιβλίο θα σας χαρίσει πολύ γέλιο. Εμείς το πήραμε και στις διακοπές. Ο Πέτρος το διαβάζει κάθε βράδυ με τη γιαγιά του και τους ακούω να ξεκαρδίζονται από το δίπλα δωμάτιο. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από τη στήλη Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

like-us-on-fb

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο

 


Στο:Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς Tagged: Αγγελική Μποζίκη, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Πέτρος Μπουλούμπασης

from dimart http://ift.tt/29nBrXQ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου