Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Οι σπαραχτικοί  διανοούμενοι του Young-Deok Seo

COVER

—της Ειρήνης Βεργοπούλου—

«Ξεφυλλίζοντας» την ιστοσελίδα του MET της Νέας Υόρκης, πέσαμε πάνω στη δουλειά του πολύ νέου Νοτιοκορεάτη καλλιτέχνη Young-Deok Seo (γεν. 1983).

Ο Ασιάτης δημιουργός κατασκευάζει κεφάλια —μορφές ανθρώπινες, εκφραστικές— τεράστια σε μέγεθος, και όλα είναι φτιαγμένα από τους μικροσκοπικούς συνδέσμους από τους οποίους αποτελούνται οι αλυσίδες ποδηλάτου. Παρόλο που είναι ψυχρό και άκαμπτο το αρχικό υλικό, διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του μουσείου, τα πρόσωπα αυτά παρουσιάζουν εκπληκτικά ρεαλιστικά χαρακτηριστικά και έντονα συναισθήματα, έτσι όπως τα έχει συνθέσει ο καλλιτέχνης.

Ο Young αποκαλεί τη σειρά των μορφών του “Meditation” και, όπως διαβάζουμε στην  προσωπική ιστοσελίδα του, πιστεύει ότι η δουλειά του «είναι μια έκφραση της ανήσυχης ζωής των ανθρώπων, στην εποχή του πολιτισμού υψηλής τεχνολογίας».

YoungDeokSeo1 (1) YoungDeokSeo1 YoungDeokSeo2 YoungDeokSeo3 YoungDeokSeo4 YoungDeokSeo5 YoungDeokSeo7 YoungDeokSeo8 YoungDeokSeo9 YoungDeokSeo10 YoungDeokSeo11 YoungDeokSeo12 YoungDeokSeo13 YoungDeokSeo14 YoungDeokSeo15 1 YoungDeokSeo16


from dimart http://ift.tt/1Mqx7lq
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου