Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Πεντανόστιμη τέχνη

5 —της Stucano Closer— Είναι τα αριστουργήματα της ζωγραφικής φαγώσιμα; Όχι, αλλά μπορούν να γίνουν. Ή μάλλον, κατά κάποιον τρόπο, ήδη μπόρεσαν. Το κάπως εικονοκλαστικό αυτό project της ανάπλασης διάσημων έργων με υλικά φαγώσιμα ανήκει στη Ρωσίδα φωτογράφο και food-stylist Tatyana Shkondina. Τυριά, πιπεριές, κόκκοι πιπεριού κ.ο.κ. επιστρατεύονται για να προσδώσουν μια γαστριμαργική διάσταση στα πασίγνωστα αριστουργήματα. Και γιατί όχι, δηλαδή; Αν το φαγητό είναι τέχνη, γιατί να μην είναι και η τέχνη φαγητό; Σαλβαντόρ Νταλί, «Η εμμονή της μνήμης» (1931) 1 (1) Πητ Μοντριάν, «Σύνθεση με κόκκινο, κίτρινο και μπλε» (1921) 2 Κατσουσίκα Χοκουσάι, «Κόκκινο Φούτζι» (1831) 3 Άντυ Γουόρχολ, «Dollar sign» (1982) 4 Ρενέ Μαγκρίτ, «Ο υιός του ανθρώπου» (1964) 5 Βίνσεντ βαν Γκογκ, «Ηλιοτρόπια» (1888) 6 Βίνσεντ βαν Γκογκ, «Έναστρη νύχτα» (1889) 7 Γκούσταφ Κλιμτ, «Το δέντρο της ζωής» (1905-1909) 8 Κάζιμιρ Μάλεβιτς, «Μαύρο τετράγωνο» (1923) 9 Βασίλι Καντίνσκι, «Κύκλοι» (1926) 10 Πάμπλο Πικάσο, «Το περιστέρι της ειρήνης» (1961) 11

* * *

Καλλιτέχνες στην κουζίνα και σεφ με ανησυχίες: μια στήλη για την τέχνη της γαστρονομίας και τη γαστρονομία της τέχνης.

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Η κουζίνα του dim/art

Το dim/art στο Facebook

Το dim/art στο Facebook




from dimart http://ift.tt/1JLlF2y
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου