Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Γεύσεις… Ελλάδας στο Τορόντο


Η ελληνοκρατούμενη λεωφόρος Ντάνφορθ του Τορόντο έχει «ανασκουμπωθεί» και προετοιμάζει το 21ο φεστιβάλ «Taste of the Danforth» (Γεύσεις της Ντάνφορθ), το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ δρόμου του Καναδά και θα πραγματοποιηθεί…



το διάστημα 8-10 Αυγούστου.



Δεκάδες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, αλλά και ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, που δεν αποτελεί προβολή μόνο του ελληνικού φαγητού, αλλά και της ελληνικής κουλτούρας.



Το φεστιβάλ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ακολούθησε τη συνταγή του ανάλογου επιτυχημένου φεστιβάλ «Γεύσεις του Σικάγο». Σκοπός του ήταν να προωθήσει την ελληνική κουζίνα και πολιτιστική παράδοση στο Τορόντο, αλλά σύντομα έγινε ένα πολυπολιτιστικό φεστιβάλ.



Το φεστιβάλ της Ντάνφορθ ξεκίνησε το 1994 για την προβολή των επιχειρήσεων επί της οδού Ντάνφορθ, με 5.000 επισκέπτες, αλλά σήμερα συγκεντρώνει πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες.



Διαχειρίζεται ειδικός οργανισμός που αποτελείται κυρίως από Έλληνες επιχειρηματίες της Ντάνφορθ με την επωνυμία Danforth BIA και συγκεντρώνει χρήματα για τις ανάγκες μεγάλων νοσοκομείων του Τορόντο.



Το 2013, στο φεστιβάλ της Ντάνφορθ πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη αλυσίδα του χορού συρτάκι, γεγονός που καταχωρήθηκε στο βιβλίο των ρεκόρ του Γκίνες.



Το φεστιβάλ της Ντάνφορθ έχει ενισχύσει οικονομικά την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με μια ανεξάρτητη μελέτη, ο τζίρος από 11,4 εκατομμύρια το 2010 δολάρια αυξήθηκε σε 64,7 εκατομμύρια το 2013.



Via



Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1kK9KMx

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου